De ce fii student #UNITBV?

Finanțăm anual zeci de proiecte și susținem ideile inovatoare

Poți beneficia de numeroase burse și programe interne. Poți veni cu idei pentru facultatea ta, și nu doar că suntem mereu dornici să le punem în practică, dar te și sprijinim financiar, ca ideile tale să prindă viață.

Aplicația de mobil Student@UniTBv a fost dezvoltată de o echipă de studenți, iar acum toți studenții UNITBV pot verifica direct de pe telefon, orarul, programarea examenelor, își pot plăti taxele ori primesc notificări în timp real. De la idee la implementare a fost doar un pas. Iar studenții au fost răsplătiți cu o bursă în valoare totală de 100.000 de lei.

Acesta este doar un exemplu dintre numeroasele proiecte finanțate de universitate.

 

Mobilitățile internaționale unul dintre obiectivele #UNITBV

Anual, sute de studenți #UNITBV pleacă în mobilități internaționale în peste 80 țări din întreaga lume. Toate aceste deplasări sunt finanțate fie din fondurile proprii ale Universității, fie din alte surse, fără vreun alt efort financiar suplimentar din partea ta.

Pe lângă activitățile didactice, deplasările internaționale sunt experiențe care-ți vor face viața de student memorabilă.

Vezi aici câteva dintre mărturiile studenților noștri care au gustat din experiența internațională.

 

Susținem performanța

Studenții performanți beneficiază de burse, în baza rezultatelor obținute de-a lungul fiecărui an universitar. Pe lângă bursele de merit, de performanță științifică ori cele sociale, Universitatea acordă și burse pentru studenții cu performanțe sportive ori artistice, pentru cei implicați în activități de voluntariat sau în diverse activități ale universității.

 

UNITBV și mediul economic

Universitatea Transilvania din Brașov are o relație strânsă cu mediul privat din Brașov. Astfel, studenții pot participa la programe de practică și internship deschise la numeroase companii.
În colaborare directă cu marile firme din industria auto și aeronautică, am dezvoltat mai multe programe de licență și masterat. Planul de învățământ al acestor programe este conceput împreună cu specialiștii acestor companii.
Anual, în cadrul conferinței AFCO (Absolvenți în fața companiilor), absolvenți de la toate facultățile își prezintă lucrările de licență în fața angajatorilor. Cele mai interesante proiecte de diplomă sunt premiate, iar autorii lor au șanse reale să fie remarcați de reprezentanții companiilor prezente.

 

Brașov, oraș de poveste

Nu o spunem noi, ci o spun milioanele de turiști care vin anual să viziteze Brașovul. Farmecul orașului te ademenește rapid, iar potențialul de dezvoltare economică te va convinge să rămâi. Peisajele naturale și arhitecturale sunt bonus. Iarna, Poiana Brașov, cea mai mare stațiune de schi din țară va deveni cu siguranță refugiul tău preferat.

 

Viața studențească

Dincolo de concentrarea resurselor pentru propria formare profesională, viața de student presupune și o dimensiune culturală, implicare în viața comunității prin acțiuni de voluntariat, dar și spirit de competiție. Universitatea organizează frecvent competiții sportive între facultăți sau concursuri naționale, concerte sau diverse activități unde distracția e prioritară.

Ca să-ți începi viața de student cu dreptul, primul eveniment la care vei participa este „orientation day”, o zi dedicată bobocilor, cu jocuri, concursuri și concerte. Exact ceea ce ai nevoie ca să-ți faci antrenamentul pentru următorii ani de studenție.

 

Ținem cont de părerea studenților

La UNITBV nu doar profesorii dau note, ci și studenții le dau note cadrelor didactice. La finalul fiecărui an, studenții notează activitatea cadrelor didactice, și în funcție de rezultatele obținute, salariile profesorilor sunt revizuite. Astfel, Universitatea Transilvania din Brașov este singura universitate din țară care are un sistem diferențial de salarizare al cadrelor didactice, în funcție de evaluarea făcută de studenți.