Pregătire bacalaureat

Și în acest an venim în întâmpinarea elevilor din clasele a XI-a și a XII-a și vom susține gratuit ore de pregătire la: Limba și literatura română, Matematică și Informatică, și, în premieră anul acesta, la limba și literatura germană. Orele sunt susținute de cadre didactice universitare, de la Facultatea de Matematică și Informatică și de la Facultatea de Litere din cadrul UNITBV.

Programul orelor de pregătire la matematică este disponibil AICI. Cursurile se vor desfășura online. Click aici.

Programul orelor de pregătire la informatică este disponibil AICI. Cursurile se vor desfășura online. Click aici.

Programul tuturor activităților la limba și literatura română este disponibil AICI. Cursurile se vor desfășura fizic, în corpul T, Aula NT.

Programul tuturor activităților la limba și literatură germană este disponibil AICI. Cursurile se vor desfășura fizic, în corpul T, sala TP 11.

Cursurile de matematică abordează noțiuni de algebră, de analiză matematică, trigonometrie şi geometrie, iar cele de informatică cuprind noțiuni de algoritmi, grafuri, vectori şi matrici, dar şi variante de probleme.

La limba şi literatura română cursurile urmăresc să îi învețe pe elevi cum să analizeze stilistic textele literare şi nonliterare şi cum să utilizeze corect şi adecvat limba română în diferite situații de comunicare. De asemenea, cursurile de pregătire la limba şi literatura română sunt axate şi pe înțelegerea articulată și descrierea în concepte clare a operelor marilor clasici, poeților canonici şi prozatorilor interbelici.  În ceea ce privește cursurile de limba și literara germană acestea se axează pe interpretarea textului liric.