Confirmarea locului

Confirmarea locurilor se va face în clădirea Rectoratului, Bld. Eroilor nr. 29, Brașov, la etajul II, camera 208 , astfel: 

24 septembrie - între orele 08.00 - 13.00

Confirmarea locului se face prin depunerea documentelor în original (toate actele care au fost încărcate în aplicație trebuie aduse în original). Vezi AICI lista documentelor 

Românii de pretutindeni care au candidat exclusiv pe locuri fără taxă NU trebuie să achite taxa de 1000 de lei. 


Documentele pot fi depuse și de altă persoană numai dacă aceasta prezintă o declarație simplă pe proprie răspundere, conform modelului de mai jos (nu este nevoie de declarație notarială). Declarația trebuie întocmită olograf și semnată olograf, din motive de autenticitate și eventuală confruntare a documentului în sensul asumării de către titularul actului de studii. Nu se admit declarații tehnoredactate ci doar semnate de mână.

Dacă în astfel de situații împuternicitul nu poate aduce pașaportul în original al candidatului, se permite prezentarea unei copii a pașaportului, legalizată la notar.


Declarație de împuternicire

Subsemnatul (nume, prenume), identificat cu CNP ........................ cunoscând și asumându-mi consecințele falsului în declarații, confirm și împuternicesc în acest sens că numitul (numele și prenumele persoanei care va depune actele in original) identificat cu CNP....................... și carte de identitate/buletin serie.........., număr ............., va depune în numele meu și pentru mine diploma de ............................. (bacalaureat/licență) seria ....... nr. .................. în original și suplimentul, după caz, la Facultatea ............................................ în scopul confirmării astfel a locului în regim bugetat ocupat de subsemnatul în procedura de admitere, faza ...... (I, II, Finală)

Data și semnătura

Români de pretutindeni
 

rop

Românii de pretutindeni au posibilitatea să se înscrie la studii universitare de licență, masterat, doctorat și rezidențiat după cum urmează:

I.Pe locuri de studii fără plata taxelor de școlarizare, dar cu bursă, respectiv, fără plata taxelor de școlarizare, dar fără bursă, conform metodologiei din  Anexa 2În acest caz programele de studii sunt cu predare exclusiv în limba română.

II.Pe locuri cu plata taxelor de școlarizare în lei, conform procedurii din Ordinului Ministerului Educației Naționale nr. 4294/29.06.2017.

Candidații români de pretutindeni, care se înscriu doar pe locurile de studii fără plata taxelor de școlarizare sunt scutiți de plata taxelor de înscriere. Dacă optează și pentru locuri cu taxa în lei vor achita taxa de înscriere. 

Informații suplimentare

I. La admiterea în toate ciclurile de studii universitare cu predare în limba română:
a) Românii de pretutindeni, care nu cunosc limba română, declarați admiși la studii universitare de licență, masterat și doctorat vor frecventa anul pregătitor de limba română, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.
b) Românii de pretutindeni care au dobândit competențe de limba română în contexte nonformale sau informale pot obține certificarea acestor competențe printr-o evaluare (nivel minim B1). Evaluarea și atestarea se organizează online în cadrul universității, la Centrul pentru Învățarea Limbilor Moderne. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.
c) Nu trebuie să prezinte atestat de limba română persoanele care prezintă acte de studii românești aferente unor programe de studii cu predare în limba română (diplome și certificate) sau acte de studii, situații școlare atestând cel puțin trei ani de studii consecutivi urmați în limba română, într-o unitate/instituție de învățământ din sistemul național din România sau străinătate, precum și certificate sau atestate de competență lingvistică nivel minim B2, eliberate de Institutul Limbii Române.

II. La admiterea în toate ciclurile de studii universitare cu predare într-o limbă modernă (engleză, franceză sau germană) românii de pretutindeni vor susține un test de competență lingvistică, eliminatorie, notată cu admis/respins. Testul se susține conform calendarului de admitere stabilit pentru fiecare program de studii.

Testul nu este necesar în următoarele cazuri: 
a) candidatul deține un atestat de competență lingvistică cu recunoaștere internațională;
b) candidatul provine dintr-o țară a cărei limbă oficială este limba în care este organizat programul de studii.